Wilgotne muffiny bananowe

Wilgotne muffiny bananowe

Tydzień bez wypieku z bananami tygodniem straconym . W takiej formie jak są na zdjęciu zajadają się nimi moje dzieci Nie trzeba wiele bo muffiny są wystarczająco słodkie i wilgotne. 

POTRZEBUJESZ

ILOŚĆ SKŁADNIK
3 szt.
dojrzały banan
2 szt.
jajko
7 łyżek
cukier
125 ml
olej
230 g
przesiana mąka tortowa
1/2 łyżeczki
soda oczyszczona
1 łyżeczka
proszek do pieczenia
50 g
pokrojona czekolada

PRZYGOTOWANIE

Przepis na: 12 sztuk
Czas pieczenia: 15-20 minut
Temperatura pieczenia: 170 stopni 

  1. Rozgnieć widelcem banany.
  2. W misce wymieszaj jajka, cukier, olej i banany. 
  3. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Dodaj do mokrych składników – wymieszaj tylko do połączenia. Wsyp czekoladę – wymieszaj. 
  4. Masę wyłóż do 3/4 wysokości papilotek. Wstaw do nagrzanego piekarnika. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *