Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik z wiśniami chodził za mną już od dawna! 🙂 Jest szybki w przygotowaniu bo zamiast kruchego spodu wykorzystałam herbatnik. Jeśli nie lubisz wiśni wykorzystaj dowolne owoce lub po prostu polej go roztopioną czekoladą. 🙂 

Przepis na frużelinę znajdziesz na moim blogu:  FRUŻELINA WIŚNIOWA 

POTRZEBUJESZ

SKŁADNIKI
1 opakowanie herbatników
1 kg mielonego twarogu
540 g mleka skondensowanego słodzonego ( puszka z mleczarni Gostyń)
5 jajek
2 opakowania budyniu waniliowego
frużelina wiśniowa

PRZYGOTOWANIE

Przepis na:  28 cm x 18 cm
Czas pieczenia: ok 60  minut ( góra powinna być ścieta i sprężysta)
Temperatura pieczenia: 150 stopni ( bez termoobiegu)

  1. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na do ułóż herbatniki. 
  2. Wszystkie składniki sernika zmiksuj ale tylko do połączenia i wylej na formę. Wstaw do nagrzanego piekarnika.  
  3. Przygotuj frużelinę zgodnie z przepisem FRUŻELINA WIŚNIOWA .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *