Muffiny z truskawkami

Muffiny z truskawkami

ilość

16 sztuk

temperatura

160 stopni

czas pieczenia

15-20 minut

 Truskawkowe szaleństwo u mnie trwa! Do kawuchy mieliśmy dziś babeczki – jedne w wersji natural a drugie z musem czekoladowym. Mięciutkie, wilgotne bo z dodatkiem jogurtu naturalnego. 

POTRZEBUJESZ

ILOŚĆ SKŁADNIK
150 g
cukier
2 szt
jajko
200 ml
jogurt naturalny
100 ml
olej/roztopione masło
340 g
przesiana mąka tortowa
1 łyżeczka
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
soda oczyszczona
1 szklanka ( 250 ml)
pokrojone truskawki

do dzieła!

  1. W misce wymieszaj jajka z cukrem i jogurtem naturalnym.
  2. Wlej olej – wymieszaj. 
  3. Przesianą mąkę wymieszaj z sodą i proszkiem. Dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. 
  4. Wsyp truskawki – wymieszaj. Masę przełóż do 3/4 wysokości foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *