Kinder Country

Kinder Country

Jeśli lubisz batoniki Kinder Country to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Szybkie ciasto bez pieczenia.  Jest bardzo słodkie i mnie jeden kawałek zadowoli w 100% – kolejnego nie jestem w stanie już zjeść.:) Mimo wszystko uważam, że jest pyszne! 

PRZEPIS DO WYDRUKU

 

POTRZEBUJESZ

ILOŚĆ SKŁADNIK
1 opakowanie
herbatniki
250 g
mascarpone
350 ml
śmietanka 30%
200 g
biała czekolada
100 g
mleczna czekolada
100 g
gorzka czekolada
4 szklanki
płatki "Kangus"

PRZYGOTOWANIE

Przepis na: tortownica śr. 24 cm

  1. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno ułóż herbatniki. Możesz je nasączyć.
  2. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli, wystudź. Dobrze schłodzone 200 ml śmietanki ubij z mascarpone. Wlej powoli białą czekoladę i krótko zmiksuj. Wsypać 3 szklanki kangusów, wymieszaj i przełóż do tortownicy.
  3. Wyłóż drugą warstwę herbatników. Również możesz je nasączyć. Rozpuść mleczną i gorzką czekoladę w kąpieli wodnej – wystudź.  150 ml śmietanki ubij i wlej wystudzone czekolady. Krótko zmiksuj i wyłóż na herbatniki. Posyp kangusami. 

RADY: 

  1. Wybieraj sprawdzone czekolady do rozpuszczania i łączenia z bitą śmietaną. Mnie niestety kilka razy się kremy zwarzyły i teraz kupuje czekolady z tych samych firm. Z tańszych czekolad polecam ci biedronkowe Magnetic. 🙂 
  2. Zanim zaczniesz ubijać śmietankę dobrze ją schłodź. Podczas ubijania kontroluj śmietankę. Jeśli będziesz ją zbyt długo ubijać śmietanka się zwarzy – zacznie wytrącać się tłuszcz.
  3. Zwarzony krem z tego przepisu możesz uratować – dosyp mleka w proszku tyle by krem się związał. 
  4. Polecam ci przygotować to ciasto krótko przed podaniem. Na następny dzień niestety Kangusy ją już miekkie. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *