Brownie z fasoli

Brownie z fasoli

No i w końcu znalazłam przepis na brownie z fasoli , który mnie zadowala.  Wprowadziłam drobne zmiany do przepisu i wyszło ciacho pierwsza klasa.  Możesz zamienić cukier na zdrowszy słodzik. Jeśli jesteś fanem tradycyjnego brownie i myślisz, że ten z fasoli ci go zastąpi to się mylisz! 😀 To nie jest jednak smak prawdziwego brownie alee jako zdrowsza wersja może być uznany jako godny następca. 

POTRZEBUJESZ

ILOŚĆ SKŁADNIK
2 puszki
czerwona fasola
200 g
czekolada
10 szt.
suszone daktyle
1 szt.
dojrzały banan
7 łyżek
cukier
2 łyżki
olej
2 płaskie łyżki
kakao
3 szt.
jajka
2 łyżeczki
proszek do pieczenia
POLEWA
100 g
czekolada
3 łyżki
mleko

PRZYGOTOWANIE

Przepis na formę: 24 cm x 24 cm
Czas pieczenia: 45 minut
Temperatura pieczenia: 180 stopni 

  1. Fasolę odsącz z zalewy, opłucz w wodzie, zblenduj. 
  2. Daktyle zalej gorącą wodą, przykryj i odstaw na ok. 15 min. Odlej wodę i zblenduj. 
  3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, wystudź.
  4. Wszystkie składniki wymieszaj, zblenduj i przełóż na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika. 
  5. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj mleko, wymieszaj. Polewą wykończ wystudzone ciasto.  

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *